Badalona En Comú Podem denuncia la indefensió de les famílies afectades pel fons voltor Lazora

El fons voltor Lazora vol augmentar abusivament el lloguer de 96 habitatges del carrer Indústria, després de comprar-los al SAREB.

En Comú Podem defensa la limitació dels preus dels lloguers i la prohibició de l’especulació amb els habitatges.

Els veïns i veïnes dels pisos situats al Carrer Indústria del barri del Progrés de Badalona estan patint l’especulació de l’empresa inversora Lazora, que ha comprat els habitatges i ha decidit apujar el preu del lloguer un 82% a 96 famílies, un preu totalment disparat i inassolible per les persones afectades. Aquesta situació està passant en altres llocs de l’estat, degut a la impunitat d’aquests fons especuladors.

Des de Badalona En Comú Podem manifesten el seu suport als veïns i veïnes, reclamen la limitació dels preus dels lloguers i posar fi a l’especulació, que precaritza i expulsa a veïns i veïnes de la ciutat, pervertint els preus i el mercat de l’habitatge. Per aquest motiu, el grup municipal també anuncia que en el proper Ple presentarà una moció per exigir el compliment de les mesures acordades amb Unidas Podemos de regular els preus dels lloguers, la qual cosa no ha complert el govern socialista de Pedro Sánchez.

La presidenta del grup municipal d’En Comú Podem, Aïda Llauradó, manifesta que “estem al costat de les persones afectades, i farem tota la pressió per evitar aquesta injustícia“. Denuncia que el sistema polític i econòmic del país permet que els fons d’inversió immobiliaris i el mercat privat es lucrin i especulin a costa del benestar i la dignitat de la gent comuna.

Badalona En Comú Podem ha posat en coneixement dels serveis municipals la situació d’aquestes famílies, i segueix lluitant per garantir el dret a un habitatge digne i assequible a la ciutadania, per això treballa colze a colze amb el grup parlamentari del Congrés i el Parlament de Catalunya.