Ha nascut Badalona en Comú

Badalona en Comú som un projecte polític creat fa menys d’un any amb l’objectiu de liderar un govern del canvi com el de Barcelona en Comú, centrat en aplicar polítiques valentes d’habitatge, pionera en drets socials, mediambientals, i exercint el lideratge internacional d’Ada Colau per la lluita pels drets humans i el feminisme. Aquesta és la meva aposta política, centrada en Badalona sense renunciar a una projecció nacional i global per un món més just i sostenible. Per això, Badalona en Comú som la organització municipalista de Catalunya en Comú: un espai plural, on persones provinents d’ICV, EUiA, Podem, el Comú més independents volem consolidar a la ciutat. El nostre horitzó és fondre’ns en el mateix espai i treballar al costat d’entitats, moviments i ciutadania.

Badalona ha estat en els últims anys protagonista d’enfrontaments aliens a les necessitats de la ciutat. L’agenda política i mediàtica ha estat massa sovint còmplice de la involució de les polítiques socials, o del dret a l’habitatge davant la guerra de banderes. No és tampoc una novetat. En política qui té més influència pot desviar l’atenció allà on l’interessa. Per exemple, aconseguir l’alcaldia a un any de les eleccions només serveix per guanyar notorietat i fer campanya des de la institució pública, però a les acaballes d’un mandat no es poden prometre canvis reals. Hem de mirar més enllà de la foto i el titular, i pensar realment quin és el projecte polític que a mig i llarg termini transformarà Badalona en una ciutat feta per a les persones, on visquem amb qualitat de vida, respectant el medi ambient, i utilitzant els recursos públics de manera ètica i eficient. Des dels anys de retallades l’ajuntament ha perdut més de 300 treballadors i treballadores municipals. A dia d’avui hi ha la capacitat econòmica per recuperar bona part del personal municipal perdut, i alhora, falta una aposta que transformi l’administració local en un instrument modern i eficient per l’execució de polítiques públiques. Aquest és un altre dels meus objectius: liderar un pacte de ciutat des d’on motivar al funcionariat i dotar-lo de les eines necessàries perquè l’ajuntament de Badalona sigui més eficient, modern i orientat al servei públic.

Aquest és el primer any que la ciutat té un pressupost que, pel seu volum, deixa enrere la crisi econòmica. Justament per això és fonamental que el nou govern que sorgeixi del 26 de maig sàpiga gestionar els recursos públics des de l’ètica i l’eficiència. Només qui creu en l’administració pública i en el bé comú serà capaç de liderar una nova etapa de prosperitat a Badalona. Nosaltres ho tenim clar: la transformació dels polígons industrials en nous espais d’activitat econòmica del S.XXI, apostant per les energies renovables i les noves tecnologies, és el model que necessita Badalona per aprofitar el seu sòl industrial en un entorn metropolità ben comunicat i ple d’oportunitats.

A més, prioritzem les necessitats dels barris per invertir en mobilitat sostenible, carrers i places accessibles, espais on sentir-nos còmodes i segures. Anem més enllà i passem del manteniment a l’augment dels espais verds, adaptats al nostre clima mediterrani. Canviem la manera de treballar i construïm ja la ciutat del futur que volem viure.

I volem viure amb més igualtat, per això les polítiques socials han de ser protagonistes, amb més recursos i una atenció especial als drets de la infància i joventut, gent gran i els col·lectius més vulnerables. Tot amb una mirada transversal feminista.

Per primera vegada Badalona en Comú ens presentem a les eleccions municipals, i ho fem al costat de Podem, amb l’objectiu de liderar un canvi a la ciutat. Som la garantia d’un govern progressista, plural i estable, dedicat a Badalona i les solucions als seus problemes.

Article d’Aïda Llauradó, cap de llista de Badalona en Comú, publicat a ‘L’Independent de Badalona’